Europa press

Logo ep

    Plácido Domingo celebra els seus 70 anys amb un homenatge a Madrid

    10:2622.01.2011

    MADRID, 21 (Reuters/EP)

    El tenor Plácido Domingo ha rebut un homenatge al Teatro Real de Madrid per commemorar el seu 70è aniversari en què ha estat complimentat amb un concert líric per part de molts companys de professió i que podia seguir-se des de l'exterior del recinte des d'una pantalla gegant.

    El tenor, qui porta una setmana rebent tota mena d'elogis i reconeixements, ha destacat l'afecte que està sentint d'amics i desconeguts arreu del país.

    "Quan tot això va començar el dia 14 (de gener) em vaig dir: 'Plácido, quan arribi el 21 en comptes dels 70 en celebraràs els teus 80'. Però, bé, direm que em sento només amb unes hores de més que quan en tenia 69. Em sento molt bé", ha dit a periodistes abans de començar el concert.

    Des del seu debut com a cantant d'òpera als 18 anys, Domingo ha protagonitzat una intensa i plena d'èxits carrera amb un repertori de més de 130 papers, i més de cent gravacions d'òperes completes, entre d'altres coses.

    "Tots els matins em meravella quan començo a vocalitzar. Crec que el factor passió, entusiasme, a més d'haver tingut una bona salut, és el que m'ha fet arribar a aquesta edat cantant", ha dit a TVE en un extracte d'una entrevista que seria emesa amb el seu homenatge en diferit.

    Des de la dècada de 1970 també ha desenvolupat una destacada carrera com a director d'orquestra, que va completar amb la direcció general de les òperes de Washington i Los Angeles.

    Domingo, nascut a Madrid però criat a Mèxic, és l'únic artista en actiu dels famosos Tres Tenors després de la mort de Luciano Pavarotti el 2007 i la retirada de Josep Carreras l'any passat.

    Altres actuacions de gran impacte popular van portar Domingo a participar en esdeveniments esportius com el Mundial d'Alemanya 2006 o els Jocs Olímpics de Pequín, entre d'altres.

    Impulsor de joves promeses, el 1993 va fundar Operalia, una competició internacional de veu dissenyada per fomentar futures carreres en l'òpera.

    El març de 2010 es va sotmetre a una operació per un càncer de còlon, de la qual es va recuperar ràpidament per tornar als escenaris a l'abril.

    Domingo va obtenir el premi Príncep d'Astúries de les Arts el 1991 i la Medalla al Mèrit de les Belles Arts el 1983.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies