Europa press

Logo ep

    Ensenyament busca uns 800 directors escolars per als pròxims 4 anys

    11:5229.01.2012

    BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

    La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat busca prop de 800 directors per a la seva xarxa d'aproximadament 5.000 escoles públiques --de totes les etapes educatives i tipus d'ensenyaments-- per als pròxims quatre anys, després d'obrir un concurs de mèrits publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc), que culminarà al juny.

    Segons la resolució, Ensenyament busca nomenar un gran contingent de directors, que seran nomenats a finals de juny per al període 2012-2016 i que reemplaçaran directors que ja acaben el mandat. També ocuparan el lloc en centres de nova creació.

    Els candidats hauran de presentar durant els pròxims mesos el seu projecte educatiu per al mandat, amb un pla de desenvolupament i concrecions de les actuacions previstes.

    Tot i això, el càrrec de direcció no està molt cobejat entre els professors ja que, segons va revelar el 2009 l'Associació de Directors d'Escoles Públiques de Catalunya (Axia), el 60% són nomenats a dit per l'administració per la falta d'aspirants, atribuïda habitualment als salaris baixos en comparació dels homòlegs europeus.

    No obstant això, els últims anys i a la llum de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), s'han introduït algunes millores en el càrrec per fer-lo més atractiu als ulls dels aspirants, com el màster en Direcció, per donar-los eines de gestió, entre d'altres.

    L'exconseller d'Educació Ernest Maragall va convertir els directors en autoritat pública, gaudint de presumpció de veracitat en els seus informes i essent autèntics caps de personal amb el poder de nomenar i cessar la resta de càrrecs.

    Tot i la millora de les condicions, l'actual situació de crisi pot complicar la postulació de candidats, ja que una de les partides en què més ha retallat la consellera Irene Rigau és la despesa en subministraments --com aigua i llum-- a les escoles, cosa que dificulta la gestió dels directors als centres.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies