Europa press

Logo ep

    Bangla Desh.- Augmenta a 912 el balanç dels morts per l'ensorrament de l'edifici Rana Plaza

    11:0209.05.2013

    MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

    Les autoritats de Bangla Desh han elevat este dijous a 912 el nombre de víctimes mortals a causa de l'ensorrament de l'edifici Rana Plaza, que va caure el passat 24 d'abril amb milers de treballadors de fàbriques tèxtils al seu interior, a Savar, prop de la capital, Dacca, segons ha informat el corresponsal de la CNN a la zona.

    Després de l'ensorrament --l'accident industrial més greu de la història de Bangla Desh--, els equips de rescat han pogut rescatar a més de 2.400 persones amb vida i han hagut d'utilitzar maquinària pesant per a trobar els cossos enterrats entre la runa.

    D'acord amb el diari digital 'BDNews24', encara queden centenars de víctimes per trobar. Desenes de persones s'amunteguen al costat de les restes de l'edifici en espera de notícies sobre els seus éssers estimats, més de dos setmanes després de l'ensorrament.

    Dimarts passat, centenars de treballadors supervivents de l'ensorrament van bloquejar una important autopista pròxima del lloc de l'accident, en un suburbi de la capital, per a reclamar el pagament dels seus salaris i altres compensacions.

    Els manifestants treballaven per a cinc fàbriques tèxtils que operaven il·legalment a l'edifici, de huit plantes. L'accident ha permés traure a la llum les pèssimes condicions de treball de la indústria tèxtil de Bangla Desh, una de les més actives del món i els clients de la qual són, fonamentalment, les empreses occidentals.

    El propietari de l'edifici, Sohel Rana, qui es troba detingut, ha reconegut la setmana passada que va construir de manera il·legal les tres plantades superiors del mateix, ja que sol tenia permís per a sis. Tant ell com el seu pare, qui també ha estat arrestat, van admetre que no van controlar la qualitat de la construcció i dels materials utilitzats. A més, segons ha indicat un dels investigadors del cas, tots dos han revelat els noms de tres enginyers que van participar en la construcció.

    Precisament, la policia va detenir el 2 de maig a un d'estos enginyers, Abdur Razzak, qui va visitar l'edifici després que aparegueren esquerdes el passat 23 d'abril i presumptament ha assegurat que estes no plantejaven cap perill. Este fet va fer que els propietaris de dos de les cinc fàbriques tèxtils ordenaren als seus treballadors anar a treballar el dia de la tragèdia.

    Razzak havia estat contractat com a consultor per a la novena planta, que estava en construcció en el moment de l'ensorrament. "Hem detingut a Razzak en Savar. Va donar un certificat fals sobre l'edifici que li ha demanat Rana, amb qui tenia una relació pròxima", ha destacat la setmana passada el comissari de Policia de Dacca, Habibur Rahman.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies