Europa press

Logo ep

    Rosa Regàs: "Vivim en un món que no castiga ni els rics ni els poders financers"

    17:4312.12.2012

    Publica 'Contra la tirania dels diners' on denuncia els abusos dels poders financers

    MADRID, 12 (EUROPA PRESS)

    L'escriptora Rosa Regàs publica el seu llibre 'Contra la tirania dels diners' (Now Books) en què reflexiona sobre la crisi: "Vivim en un món que no castiga ni els rics ni els poders financers", lamenta.

    Regàs denuncia que la societat viu en una crisi provocada pels neoliberals i capitalistes per tenir més diners i que estan pagant les classes mitjanes i baixes.

    "Ha arribat el moment de deixar de ser clients o esclaus i començar a ser o tornar a ser ciutadans que exigeixen els seus drets i que col·laboren al progrés del país", subratlla l'escriptora Rosa Regàs en el seu últim llibre, en què proclama un canvi d'hàbits i denuncia els abusos dels poders financers.

    "Els rics mai van a la presó" al·lega aquesta autora, i adverteix que a Espanya no existeix el delicte econòmic.

    "Fins i tot surten de la presó i mai han de tornar els diners", i recorda que el Govern espanyol gràcies a les indemnitzacions aprovades permet que les grans fortunes continuïn en els grans paradisos fiscals.

    "Per què la classe mitjana i la classe treballadora han de pagar les grans almesqueres dels bancs?", es pregunta aquesta escriptora, i afegeix que amb aquestes mesures estan traient els drets fonamentals a la població.

    "D'aquí a poc ens prohibiran anar a les manifestacions, a Catalunya ja està parlant que no es podrà fotografiar les càrregues de la policia i això significa que ja no tenim el dret a la informació", assenyala l'autora en una entrevista amb Europa Press.

    CATALUNYA I LA SEVA INDEPENDÈNCIA

    Respecte a Catalunya, indica que l'única excusa per a la independència és l'econòmica: "La gent creu que si s'aconsegueix la independència no hauran de pagar els diners a Espanya, però i què, si no hi ha un canvi de model d'Estat, això no serà així i haurà de pagar-ho al 'bankia' català", assenyala.

    Recorda que tot el Mediterrani està ple d'alcaldes imputats i tots "s'han tornat a presentar a les eleccions i la majoria han resultat elegits per majoria absoluta".

    "Llavors de què ens queixem?", es pregunta l'autora, qui pretén que els lectors d'aquest llibre prenguin consciència de la situació.

    "Per què hem de consumir d'aquesta manera tan atroç?, estem carregant-nos el planeta sencer. Els diners han de deixar de ser el primordial", explica aquesta escriptora, per a qui el temps és el gran regal de la vida.

    Tot i tot, Rosa Regàs assegura que les coses no canviaran perquè la gent no protesta: "A Madrid la gent protesta més, però a la resta del país la gent no protesta o protesta poc en comparació a la brutalitat a la qual està sotmesa".

    GRAN CORRUPCIÓ

    "Ens han retallat per tot arreu, hauríem d'haver sortit al carrer tots", assegura l'autora, qui espera que la gent deixi de pensar que els diners són la solució a tot.

    "El país està absolutament corroït per la corrupció. Mentrestant, el senyor de Bankia té un sou de milers de milions que podria donar menjar a moltes famílies", afirma.

    D'altra banda, subratlla que CiU i el PP són el mateix: "Tots dos són partits neoliberals. Aquests han aconseguit que el Govern de Rajoy donés l'amnistia a uns mossos que van apallissar un romanès".

    "Vivim en un món que no es castiga als rics i on poden fer totes les estafes que vulguin", conclou.

    Regàs, exdirectora de la Biblioteca Nacional d'Espanya i autora de títols com 'Ombres, res més' i 'La cançó de Dorotea', amb el qual va aconseguir el Premi Planeta el 2001, prepara ja la seva pròxima novel·la que es publicarà el mes de març del mà de l'editorial Planeta.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies